Süteményes tálca
A süteményes tálcák nagy előnye, hogy nagy teherbírásúak mégis könnyűek a hullámkarton szerkezete miatt. Védik a termékeket és kiválóan rakatozhatók.
bővebben
bővebben
Forma:
A süteményes tálcák formája négyzetes, a tetején egy visszahajtható peremmel, mely segít stabilan tartani az oldalakat és távtartóként szolgál két egymásra helyezett tálca között.
Alapanyag:
Az alapanyag hullámlemez. Süteményes tálcákhoz az E hullám megfelelő választás, mert jó a teherbírása. Súlyosabb termékeknél B hullámot, vagy többrétegű hullámot javasolunk a tálcákhoz. Linernek használjunk mázolatlan papírokat vagy kifejezetten kasírozáshoz gyártott anyagokat.
Felületkezelés:
Mivel a tálcákat élelmiszer tálalásához készítjük, élelmiszerbarát festék és lakk alkalmazását javasoljuk. Felületkezelésként fóliát csak akkor használjunk, ha az étel állaga ezt megkívánja.
Kinek ajánljuk a süteményes tálcát?
- aki praktikus megoldást keres a termékek, sütemények csomagolására és egyben kínálására
- akinek fontos, hogy biztonságosan egymásra helyezhető, kis helyigényű legyen a csomagolás
- amikor lényeges szempont a tálca újrahasznosíthatósága
- ha szempont, hogy megfelelő áron, esztétikus nyomattal legyen ellátva a tálca
- szállításkor megfelelő védelmet nyújtson a csomagolás
Mi a süteményes tálca előnye a hagyományos papírtálcákkal szemben?
- könnyen összeállítható, ragasztás mentes konstrukció, így kevesebb helyet foglal raktározás
során - az alapanyag tartóssága lehetővé teszi nagyobb méretű tálcák készítését is
- tartósabb anyaga és a perem miatt, jobban védi a belehelyezett ételeket
- nyitott hullámot kasírozunk, így a kasírozott tálcához széles papírválasztékot kínálunk
fedőrétegnek - a konstrukció miatt biztonságosan egymásra rakható több tálca is